EN
RU

Безплатен презентационен урок

Безплатен презентационен урок

Първото сериозно достижение в областта на аритметиката е извършено в Китай, където местните жители са изобретили сметалото преди пет хиляди години. Това сметало и до ден днешен се смята за много важно постижение на китайската и световната култура.
В Япония пък първи екземпляр на сметалото се появява през шестнадесети век именно от Китай. Китайците старателно са работили за подобряване и усъвършенстване на сметалото в продължение на четиристотин години, в резултат на което се появява сметалото Соробан, което сега се продава в целия свят. В същото време сметалото намира почитатели в страни като Америка, Корея и на територията на Южна Азия. Въпреки, че на съвременния етап имаме множество невероятни постижения и пробиви в техническата и математическата сфери, изобретяването на сметалото е прието да се нарича преломен момент в историята на математическите и техническите науки.
MAE – представлява специална програма за обучение, която активизира двете половини на мозъка при изпълняване на различни упражнения. При това се развиват различни умения и възможности, като:
• аналитично мислене
• логика
• фотографска памет
• фина моторика
• концентрация

Поздрави,
Венера Хасанова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *