EN
RU

Краснопис

Защо ни е Краснопис?

Хората, които пишат на ръка, развиват въображението си, защото по-добре си представят за какво иде реч.

При писането на ръка се задействат участъци от мозъка, които отговарят за развитието на фината моторика, за интерпретацията на сензорните чувства и формирането на речта. Който пише бързо – чете по-добре. И обратното: който чете бавно и трудно разбира текста, пише по-зле.

Когато пишем на ръка мозъкът се активизира по различен начин, в сравнение с писането на клавиатура или на екран. Писането на ръка подобрява паметта, а учениците научават нови идеи по-лесно, когато ги записват сами. Мозъкът се концентрира по-добре, когато умеем да пишем гладко и без усилие. Когато детето се затруднява при писането, това отнема ценна енергия на мозъка му, изморява го и го разсейва. Обратното: ако пише гладко и с умение, това подпомага процеса на учене.

Хората, които пишат на ръка, развиват въображението си, защото по-добре си представят за какво иде реч.

Петнадесет или двадесет минути, инвестирани дневно в писане на буквите, могат да помогнат за предотвратяване на по-късни проблеми с писането, включително трудности с по-сложни умения като съставяне на текст.

Детските години са особено важни за обучението по краснопис. После става много по-трудно да се променят вече формирани навици и “грешки”, като например неправилно държане на молива или неправилно оформяне на буквите.

Избери своето ниво!

Умножение, деление, дроби, 4-ри цифрени числа, корен квадратен, проценти – всичко това е изучено завършвайки пълен курс на Ментална Аритметика МАЕ.

Курсове МАЕ

Ментална Аритметика

Менталната аритметика е техника, разработена на базата на устни аритметични изчисления и позволяваща да се развие максималната скорост на възприемане и обработка на информация.

Краснопис

Красивият почерк е изкуство, което всеки лесно може да овладее. Процесът се базира въз основата на калиграфията, основите на която са се преподавали в училище преди няколко десетилетия.

Таблица за умножение

Методиката опростява процеса на запомняне на таблицата за умножение. Предложени са модели и интересни трикове за изчисление, които значително улесняват запаметяването.

Бързо четене

Използва се специална методология при работа с деца . Целта на курса е децата да развият любовта си към четенето. След курса децата четат с разбиране 7 или повече пъти по-бързо отколкото преди това.

ИНДИВИДУАЛЕН ОНЛАЙН УРОК ПО МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА

САМО ЗА 25 ЛВ ЗА 90 МИН

И БЕЗПЛАТНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ

ОСТАНАХА 7 МЕСТА

ПУСНИ ЗАПИТВАНЕ ТУК
СТАНИ ЧАСТ ОТ ЕКИПА НА МАЕ

Новини

февруари 1

Най-забавният начин за учене на таблицата за умножение!

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Уебинар „Часовникът“

БЕЗПЛАТЕН‼️ 🎨⏰Творчески Уебинар „ЧАСОВНИКЪТ“ –––––––––––––––––––––––- 💁‍♀️Приказка за часовника, за малката и голямата стрелка и за времето.🕓🕣 –––––––––––––––––––––––- Детето Ви не може да запомни часовника, не го разбира, спрвя се частично, трудни са му минутите, няма интерес За 2 часа в два последователни дни Вашият малчуган ще се запознае с часовника, ще сътвори собствен часовник и ще […]

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Бързо четене

А какъв ще бъде резултатът при моето дете в курса по Бързо четене, ако детето ми е чете лошо? В края на обучението винаги има резултати, можем само да кажем, че резултат има винаги във всички деца. Всичко зависи от какво ниво започваме в началото. Ако детето бърка букви, срича, измисля окончания, чете насечено, не […]

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Бизнес Леди 2020

♥️🎉🎀🌺💗Вчера автор на методики МАЕ Венера Хасанова получи своята заслужена награда в категория „Неформално образование“ в България.🇧🇬 Това е поредното доказателство на труд и силен екип! БЛАГОДАРИМ на всички партньори, колеги и инструктори на МАЕ. ♥️

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Безплатен презентационен урок

Първото сериозно достижение в областта на аритметиката е извършено в Китай, където местните жители са изобретили сметалото преди пет хиляди години. Това сметало и до ден днешен се смята за много важно постижение на китайската и световната култура. В Япония пък първи екземпляр на сметалото се появява през шестнадесети век именно от Китай. Китайците старателно […]

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
септември 1

💯Тренинг за Бързо четене. Хайде да се забавляваме. 🎀

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ