EN
RU

Да творим заедно – София

По случай 24 май – ден на българската просвета и култура и славянска писменост, Фондация Новите Имена, Франчайзинг – Школа за неформално образование „МАЕ“, Център за развитие МАЕ – Умни Деца, гр. София, жк. Обеля, Център за развитие МАЕ гр. София, Лозенец, Ателие Галерия Творилница, Ментална Аритметика МАЕ Люлин, имена взеха участие в прекрасното събитие Да творим заедно в хотел Хилтън.
На 22 май малки и големи се събраха в слънчевата градина на хотела, за да участват в творчески ателиета, да играят, танцуват, да открият нови интересни занимания и да получат нови знания.
Събитието имаше за цел да събере заедно деца с и без специфични потребности, за да им покаже света на театъра, музиката и игрите. Те имаха възможност да се запознаят с педагозите от различни школи.
Школи за неформално образование представиха интересните си курсове – ментална аритметика и бързо четене и забавляваха малките участници с игри развиващи интелекта – лабиринти, флаш карти, откриване на разлики, а Фондация Новите Имена за финал представи уникално шоу с големи сапунени балони.
Събитието имаше благотворителна цел и успя да набере средства за третото издание на книгата „ Да се запознаем с различните деца на България”, а всички малки участници получиха подаръци от организаторите.