EN
RU

Често задавани въпроси за курс Бързо четене.

 

  1. Детето ми не разбира нищо когато чете. Курсовете за бързо четене могат ли да му помогнат?

Да, една от задачите, които решаваме в нашите курсове за бързо четене, е работата върху възприятието. В края на краищата трябва да признаете, че не е самоцелно да се чете бързо, а най-важното е да се разбере и усвои.

За мен дете, което не може да преразказва – чете 0 (нула) думи за минута, защото ние не четем за бързина, а за разбиране. Затова за нас най-важната задача за такива деца е да се работи върху възприятието.

Т.е. учителят, в зависимост от задачите, с които идва всеки ученик, обръща внимание какво точно е необходимо за всяко конкретно дете. Ето защо преди началото на курса ви каним на тест, за да определите в коя група попада вашето дете.

2. Детето ми чете много лошо. Мога ли да го запиша на курса ви?

Ако под думите „чете лошо“ имате предвид: бавно четене, не разбира какво чете, обърква букви, срича, измисля окончания, тогава не само може, но е необходимо да посещава нашите курсове.

Тук просто учим детето да чете правилно, да не бърка буквите, да чете окончанието, преминаваме от сричане към гладко четене, учи се да разбира, запомня и преразказва. Факт е, че четенето бързо и неправилно не е необходимо за никого, следователно най-важната задача е да се научи правилно, гладко да чете, да разбере какво е прочело и след това да работи с бързина.

Автор: Венера Хасанова