EN
RU

Аз обичам да чета – Варна

Празник за децата – това е мотото на Конкурс „ Аз обичам да чета” организиран от Stella Academy с подкрепата на Фондация Новите Имена и МАЕ България.
На 29 май се проведе изключително забавно събитие за деца между 6 и 12г. в морската градина в гр. Варна. И въпреки, че се нарича Конкурс, беше по-скоро празник, тържество на книгата, а не състезание.


Вдъхновени от Денят на българската писменост, просвета и култура и Международният ден на детето, организаторите искаха да отбележат двата празника като покажат на всяко дете, че четенето може да бъде удоволствие, забавление и игра.
Участниците, разделени по възрасти, трябваше в рамките на 2 минути да прочетат откъс от любима книга. Децата имаха за задача Експресивно четене с разказване, а по-големите – четене наум докато броят на глас и след това преразказ на прочетеното. Малчуганите се изявиха в Рецитиране на стихотворение и Четене на стихотворение по Пиктограми.
Игрите и надпреварите продължиха с най-бързо казване на Скоропоговорки, гатанки, анаграми и други забавни занимания.


Цел на Конкурса беше всяко дете да погледне на четенето като на една приятна и развлекателна част от ежедневието и да се почувства уверено в четивните си умения.
Участниците получиха сертификати и подаръци, а празненството продължи с дискотека, анимационна програма и Слаклайн  предизвикателство.